Grozljivo posilstvo mladoletnice na Debelem rtiču

Mladinsko letovišče pretresa šokantna novica seksulanega napada med mladoletniki, foto: RKS

Po poročanju nekaterih slovenskih medijev se je v mladinskem letovišču Debeli rtič, pod upravo Rdečega križa Slovenije zgodilo grozodejstvo v katerem naj bi enajstletnik posilil šestletnico.

“Kriminalisti PU Koper so v prejšnjem tednu obravnavali kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. Zaradi zaščite vpletenih mladoletnih oseb vam več informacij ne moremo podati,” so sporočili iz PU Koper. Na dogodek pa se je odzval tudi predsednik Rdečega križa Slovenije Dušan Keber, ki je povedal, da dogodka odgovorni niso mogli predvideti, “Smo se pa nanj odzvali takoj in to na način, da se ne more ponoviti in da so otroci, ki letujejo in bodo še letovali pri nas, varni,” je Keber še povedal za STA.

Predsednik RKS Dušan keber se je že odzval na dogodke, foto: RKS

Keber je tudi poudaril, da sta starša deklice zgrožena, zanjo nameravata poiskati strokovno pomoč, zaposlenih v letovišču pa ne držita odgovornih in zoper njih ne bosta pravno ukrepala.

Kot je še povedal Dušan Keber, na letovanje ali zdraviliško zdravljenje na Debeli rtič prihaja “veliko otrok, med drugimi tudi taki, katerih vedenje je odraz hude socialne stiske, neugodnih razmer v družini ali pa vedenjskih in zdravstvenih posebnosti”. “Nemogoče je in tudi ni naš namen doseči, da bi k nam prihajali samo otroci brez kakršnihkoli posebnosti. Ne želimo vnaprej izločiti nikogar, ki potrebuje našo pomoč. Prav zato nekateri otroci prihajajo tudi s spremstvom,”.

Sebastjan J