Grozljivkam v Sloveniji ni videti konca: na Goričkem pred otrokoma ubil njuno mamo, v Ljubljani mož ustrelil ženo

Fotografija je simbolična. FOTO: Slovenska policija
V stanovanjski hiši na območju ljubljanskih Most so sorodniki popoldan našli 80-letnega moškega in 78-letno žensko, ki sta umrla zaradi strelnih ran. Moški naj bi najprej ustrelil svojo zakonsko partnerico, nato pa naj bi sodil še sebi. Kakšno uro kasneje je moški svojo partnerico ustrelil vpričo otrok. Možakarja nimata policijske kartoteke, celo prekrškov nista delala v preteklosti.

Ustrelil ženo in storil samomor

Ljubljanski policisti so bili v petek nekaj pred 17. uro obveščeni o dveh preminulih osebah na območju Most. Trupli so v stanovanju našli njuni sorodniki, 80-letnik in njegova 78-letna žena naj bi umrla zaradi strelnih ran, so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Moški naj bi najprej ustrelil svojo partnerico, potem pa storil samomor. Ne kaže, da bi bila v dogodek vpletena tretja oseba, navajajo policisti. “Osumljenec je orožje posedoval legalno, pred tem pa ga Policija ni obravnavala zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj z znaki nasilja.”

Ubil partnerko vpričo otrok

Kakšno uro kasneje se je na Goričkem odvila nova družinska tragedija. Na območju Gornjih Petrovcev je moški menda vzel življenje svoji partnerki. S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je na območju PP Gornji Petrovci oseba umrla nasilne smrti ter da obravnavajo sum kaznivega dejanja uboja.

Osumljenemu so policisti na kraju odvzeli prostost ter odredili pridržanje. Tudi tega domnevnega ubijalca policija v preteklosti ni obravnavala zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj z elementi nasilja. Po dosedanjih podatkih naj bi moški vzel življenje svoji partnerki, po neuradnih informacijah Vestnika pa naj bi bila priči krvavemu dogodku štiriletni in osemletni otrok. Moškemu so odvzeli prostost in ga pridržali.

Motiva za kaznivi dejanji na Goričkem in v Ljubljani še nista znana.

Spletno uredništvo