Grozljivka v Postojni: poskusil ga je ubiti

S solzilcem onesposobil mamo, sina skoraj ubil. Fotografija je simbolična. FOTO: Sky News

POSTOJNA – Kriminalisti SKP PU Koper in policisti PP Postojna zbirajo obvestila in dokaze o obstoju suma, da je 48-letni moški z območja Postojne, v petek, 20. 12. 2019, storil kaznivo dejanje poskusa Uboja po 1. odstavku 115. člena KZ-1: “Navedeni je poskušal vzeti življenje 45-letnemu Postojnčanu, ki je sicer njegov znanec.”

 

Na podlagi dokazov, zbranih v predkazenskem postopku, so policisti v ponedeljek, dne 23. 12. 2019, v popoldanskih urah, zaradi utemeljenega suma storitve prej navedenega kaznivega dejanja, 48-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo nemudoma privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor. Za navedeno kaznivo dejanje je predvidena kazen zapora od 5. do 15. let.

 

Scenarij, ki si ga je omislil napadalec je naravnost grozljiv: ” Ugotovljeno je bilo, da je 48-letni osumljenec, dne 20. 12. 2019 v popoldanskih urah prišel na dom oškodovanca, s katerim imata še iz preteklosti določene spore ter pod pretvezo, da je poštar, dosegel, da mu je tam stanujoča oškodovančeva mati odprla vrata stanovanjske hiše. Takoj za tem je navedeno z uporabo solzilca onesposobil in z nevarim predmetom napadel njenega sina, ki je v tem trenutku po stopnišču prišel v pritličje hiše. Napadeni je zadobil več presekanin in vreznin po predelu glave, zaradi česar je  bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe,” so zapisali koprski policisti.

PU Koper/ M. K.