Grozljivka v Novi Gorici: Jasmin Bijelić s pajdašem mučil Novogoričanko, žgal jo je in tolkel s sekiro

Jasmin Bijelić je bil lani decembra v Novi Gorici vpleten v pretep mame in hčerke. FOTO: Facebook

V nedeljo popoldne so novogoriški policisti obkolili garaže v novogoriški Kidričevi ulici. V zaprti garaži naj bi 40-letno Novogoričanko Barbaro B. po neuradnih podatkih mučil 27-letni Jasmin Bijelić, ki živi na območju Nove Gorice in ima državljanstvo Bosne in Hercegovine. Pri mučenju je sodeloval tudi 41-letni Slovenec, čigar ime še ni znano. Zoper oba je sodišče odredilo pripor. Bijelić je lani sodeloval pri pretepu mame in hčerke, ki sta ga opozorili, naj ne urinira po bankomatu.

 

Kriminalisti so zaključili obsežno večdnevno preiskavo suma kaznivega dejanja zoper človekove pravice in svoboščine, ki je potekala na Goriškem in prijeli ter odvzeli prostost dvema moškima.

Oba sta utemeljeno osumljena, da sta v sostorilstvu v petek pozno zvečer Barbari B. povzročila hudo telesno bolečino in jo trpinčila z namenom ustrahovanja. Po podatkih Slovenskih novic naj bi bil motiv denar oziroma dolg zaradi prepovedanih drog. Žrtev naj bi imela med drugim zlomljeno lobanjo, zob ter večkratni zlom nosu. Oskrbeli so jo v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici, od koder pa naj bi bila že odpuščena.

Z novogoriške policijske postaje so včeraj (brez navedbe imen) sporočili, da je se je 27-letni osumljenec v prisotnosti še treh oseb fizično znesel nad oškodovanko in ji prizadejal hude telesne poškodbe. Med drugim se je nad žrtvijo znesel tudi s kuhinjsko sekiro, žgal naj bi jo, udarjal s pestmi, mučil pa jo je menda tudi 41-letnik. Kljub njeni prošnji naj z mučenjem preneha, je Jasmin Bijelić nadaljeval in jo brutalno trpinčil še približno dobro uro, pri tem je uporabil tudi “nevaren predmet”. Ko je kraj zapustil, ji je resno zagrozil, vzel ji tudi oblačila ter mobilni telefon.

Oba sta v priporu

Novogoriški kriminalisti in policisti so Bijeliću v nedeljo okoli pol štirih popoldan odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zoper njega v torek odredil pripor v solkanskih zaporih. Drugi osumljenec je bil pridržan v sredo, v četrtek pa je novogoriško okrožno sodišče tudi zanj odredilo pripor in ga poslalo v solkanski zapor. Pri hišni preiskavi so bili kasneje najdeni in zaseženi predmeti, ki bodo služili kot dokaz za grozljivo mučenje, za katero jima grozi do deset let ječe.

Pretepla mati in hči

Mediji so o Bijeliću pisali januarja, ko naj bi 30. decembra s takrat 43-letnim pajdašem Adnanom Demirovićem pretepel takrat 18-letnico in njeno 46-letno mamo, navajajo naši viri. Okoli šestih popoldne sta mati in hči prišli na bankomat na cesti med bencinsko črpalko in trgovino, medtem ko je Bijelić po njem uriniral. Miran Marega z novogoriške policijske uprave je lani pojasnil, da sta ženski pristopili do avtomobila in mlajšega moškega opozorili, da uriniranje na javnem mestu ni primerno. Moški (Bijelić, op.a.) pa se je menda razburil in začel nanju kričati. “Postal je agresiven in želel izstopiti iz avtomobila, to pa mu je 46-letnica preprečila tako, da je zaloputnila z vrati vozila,” je brez navedb imen poročal Marega. Demirović naj bi izstopil iz avtomobila in s pestjo udaril 18-letnico v predel nosu. Potem je iz avtomobila prišel še Bijelić, ki je ženski tudi sam začel odrivati stran in ju poskušal udariti. Rešil ju je varnostnik iz bližnje trgovine. Mati je imela poškodovan hrbet, hčerka pa zlomljen nos. Policisti so zober oba podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe in grožnje, po pridržanju pa so oba izpustili na prostost.

Oproščen sodelovanja pri pretepu, po katerem je pretepeni umrl
Tudi o Demiroviću, ki je obračunal z ženskama, so mediji že poročali, ker je bil soobtožen sodelovanja pri pretepu 42-letnega Valterja Humarja, ki je umrl lani, dva dni zatem, ko so ga zaradi hudih poškodb sprejeli v šempetrsko bolnišnico. Demirović in soobtoženi so bili junija letos na prvostopenjskem sodišču oproščeni, a Demirović je po naših informacijah trenutno v ječi, ker naj bi oropal nekega moškega.
Spletno uredništvo