Gospodarske težave v zamejstvu rešujejo brez obeh ministrov

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek. FOTO: Gov.si

LJUBLJANA – Po poročanju Primorskega dnevnika (PD) se je predsednik vlade, Marjan Šarec, pred dnevi sestal z zamejskim gospodarstveniki.

Predstavniki gospodarskih organizacij štirih zamejstev so na srečanju s Šarcem povedali: “V zamejstvu potrebujemo močno gospodarstvo, sicer se slovenski jezik ne bo ohranil ne v Italiji ne v Avstriji ne na Madžarskem ne na Hrvaškem.”

 

Srečanje so zaključili s sklepom o ustanovitvi delovne skupine, v kateri bodo zamejski gospodarstveniki, predstavniki kabineta predsednika vlade in predstavniki ministrstva za gospodarski razvoj. Ob tem je predsednik Slovenskega deželnega gospodarskega združenja v Furlaniji – Julijski krajini Robert Frandolič dejal, da bo delovna skupina izdelala strategijo po kateri bi reševali gospodarske težave v zamejstvu.

 

Tudi Peter J. Česnik je bil odsoten. FOTO: Gov.si

 

Zakaj je to srečanje namesto ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravka Počivalška ter ministra za Slovence v zamejstvu, Petra Jožefa Česnika, v njuno pristojnost namreč sodi reševanje tovrstne problematike, opravil Šarec, ni znano.

 

Slovenska vlada bo morda začela razmišljati o vlaganju v gospodarske prejekte onkraj meja države.

 

M. K./Primorski dnevnik