Goriški policisti iščejo kradljivca defibrilatorjev

Minuli teden so novogoriški policisti poročali o tatvini petih defibrilatorjev na območju Goriških Brd. Poleg omenjenih kaznivih dejanj so policisti policijske postaje Nova Gorica v petek, 5. februarja 2021, obravnavali tatvino sedmih AED defibrilatorjev v več naseljih na območju Banjške in Trnovske planote.

 

Tudi v teh primerih gre za podoben način kraje. Neznani storilec je aparate nadomestil z nemškimi, vendar gre za drug tip aparata, ki ni skladen s slovenskimi predpisi. Lokalnim oblastem je neznanec povzročil za več tisoč evrov škode.

Okoliščine in motiv kaznivega dejanja policisti še preiskujejo, o dejanjih so obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako policijska preiskava poteka v smeri suma kaznivega  dejanja tatvine drugih nameščenih aparatov.

 

Avtomatski zunanji defibrilator je naprava, ki s pomočjo električnega sunka lahko ponovno požene srce in s tem tudi reši življenje. Omenjena naprava je enostavna in povsem varna, ter jo ob sledenju navodilom lahko uporablja vsakdo. Zgodnja  defibrilacija  je ključna za preživetje bolnikov s srčnim zastojem.

 

Policisti PP Nova Gorica pozivajo vse, ki bi o tatvini omenjenih aparatov imeli kakršnekoli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji na Sedejevi 11, v Novi Gorici ali pišejo na e-naslov [email protected] oziroma pokličejo tamkajšnjo policijsko postajo na telefonsko številko 05 303 44 00. Lahko se zglasijo tudi na drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Uredništvo