Glavna avtobusna postaja v Kopru se seli na parkirišče pri pošti

Fotograije: MOK
V  naslednjih mesecih bodo urejali novo avtobusno postajo na Kolodvorski ulici v Kopru. Pred začetkom rušitvenih del bodo vzpostavili začasno avtobusno postajo na parkirišču med železniško postajo in pošto. 

 

Nova glavna avtobusna postaja, ki naj bi bila urejena predvidoma v šestih mesecih, bo imela 14 peronov več, elipsasto nadstrešnico, pritlični objekt s čakališčem, nove toaletne prostore, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in 10 postajališč za taksi vozila ter urbano opremo.

Projekt je skupaj z davkom vreden 1.949.404,94 evra, občina pa se ob tem poteguje za evropska sredstva iz naslova mehanizma celostnih teritorialnih v višini 1.059.210,84 evra.

Izvajalec del Adriaing, d. o. o. bo v času gradnje nove avtobusne postaje vzpostavil začasno avtobusno postajo s skupno 11 peroni in devetimi postajališči za taksi in druge prevoze, na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte. Tamkajšnje parkirišče P+R (parkiraj in se pelji) do izgradnje nove avtobusne postaje ne bo obratovalo.

Vir: Ekopercapodistria