Franci Matoz odstopil z vrha slabe banke

Odvetnik Franci Matoz. FOTO: Primorska24

Franci Matoz je danes podal odstopno izjavo s funkcije neizvršnega direktorja in predsednika uprave Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), so sporočili iz DUTB. Svojemu nasledniku je zaželel “uspešen zaključek življenjske dobe družbe”.

“Vodenje DUTB mi je bilo v izziv in zadovoljstvo. Verjamem, da smo v zadnjem letu naredili veliko dobrega za državo Slovenijo. Svojemu nasledniku želim kakovostno delo in uspešen zaključek življenjske dobe družbe,” je ob podaji odstopne izjave pojasnil Matoz.

Matoza je vlada Janeza Janše za neizvršnega direktorja DUTB imenovala konec julija lani, nato so ga neizvršni direktorji izvozili za predsednika upravnega odbora. Vlada je takrat po odpoklicu Franca Doverja in Marka Tišme za neizvršnega direktorja imenovala še Gregorja Planteua, medtem ko še dve ti mesti zasedata Aleksander Lozej in Alenka Urnaut Ropoša.

Odstopil tudi Ivan Simič

“Sporočam vam, da sem po glasovanju v Državnem zboru Republike Slovenije, ministru za finance poslal moj odstop s položaja generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije,” se je na twitterju posloval prvi mož FURS Ivan Simič.

Spletno uredništvo, Nova24TV (Sara Kovač)