FOTO: Začeli rušitvena dela, v Babičih bo gasilski dom s tremi etažami

Fotografije: Ekopercapodistria

BABIČI – V Babičih, kjer občina rekonstruira in opremlja dom tamkajšnjih prostovoljnih gasilcev, so zabrneli gradbeni stroji. Rušitvenim delom sledita gradnja in obnova objekta, ki bo po novem imel tri etaže in dovolj veliko garažo za vozni park gasilskega društva. Vrednost naložbe znaša nekaj manj kot pol milijona evrov, nov dom naj bi bil dokončan konca tega leta.

 

S koprske občine sporočajo, da so rekonstrukcijo prostorov, ki so za Prostovoljno gasilsko društvo Babiči po več kot 40 letih postali pretesni, zaupali družbi IGC Projekt, d. o. o.

Zamenjali bodo dotrajano streho, porušili in na novo zgradili obodne in notranje zidove objekta, odstranili betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo in objekt preuredili v trietažni.

V kleti bosta na novo urejena dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, v pritličju pa garaža za vozni park, garderobe, sanitarije s tuši, pralnica, čajna kuhinja in dvorana. V njem bo tudi vetrolov in stopnišče, ki bo povezovalo etaže, v mansardi pa bodo uredili prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo.

Mestna občina Koper bo za projekt odštela 443.797,25 evra. Dela bodo trajala približno devet mesecev.

Morda je slika naslednjega: na prostem

Uredništvo/Vir: Ekopercapodistria