FOTO: V gozdarski nesreči si je hudo poškodoval glavo, našel ga je domačin

Fotografije: Miljko Lesjak/GRS Tolmin

GORENJA TREBUŠA, MRZLA RUPA – Včeraj popoldne se je v gozdu na območju Gorenje  Trebuše na Tolminskem, med delom predvidoma huje poškodoval 62-letni moški.

 

Ob 16.55 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je med sečnjo lesa v gozdu med Gorenjo Trebušo in Mrzlo Rupo v tolminski občini huje poškodoval 62–letni moški, utrpel je poškodbe glave, potem ko ga je udarila veja.

Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni moški tekom včerajšnjega dne opravljal gozdarska dela. V popoldanskih urah pa ga je v kraju Borov grič pod vlako v strmini našel 67–letni  domačin. Poškodovanec je bil v klečečem položaju in se držal za nenapeto jeklenico vitle, ki je bila pritrjena na gozdarskem traktorju na vlaki, delovni stroj pa je bil v delujočem stanju. 67-letni domačin je poškodovanca nemudoma zvlekel iz strmega pobočja na vlako in poklical na pomoč pristojno službo za zaščito in reševanje. Natančen vzrok gozdarske nesreče policisti še ugotavljajo.

Na kraju nezgode je poleg policista PP Tolmin, ki je tudi pripadnik novogoriške gorske  policijske enote, posredovalo trinajst članov GRS Tolmin ter reševalci nujne medicinske pomoči iz tolminskegazdravstvenega doma, ki  so poškodovancu nudili prvo pomoč.  Potem pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS za reševanje v gorah z Brnika, ki so se s pomočjo elektromotornega vitla spustili do ponesrečenca in ga dvignili v vojaški helikopter ter ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O  dogodku so policisti obvestili pravosodne organe, tujo krivdo pa izključili.

Uredništvo