(FOTO) Tudi novogoriška policijska uprava podelila policijska priznanja

Fotografije: PU Nova Gorica

Direktor Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave Vojko Urbas in direktor Policijske uprave Nova Gorica Fabjan Kontestabile sta včeraj, na slovesnosnosti ob dnevu policije podelila letošnja priznanja policije.

 

Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom varovali mlado državo. Gre za praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovino slovenskega naroda.

Kontestabile in Urbas sta se v svojih nagovorih dotaknila številnih kadrovskih in drugih izzivov, s katerimi se ta čas soočajo v policiji, poleg aktualnih stvari je pred njimi tudi predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije, pri katerem bo tako dali drugače sodelovala vsa slovenska policija. Prav tako sta govorca izpostavila odlično sodelovanje z različnimi itailjanskimi varnostnimi strukturami. Sledilo je podeljevanje priznanj policije, in sicer srebrni in bronasti ščit policije, znaki policije za sodelovanje s posamezniki in organizacijami ter medalje policije za požrtvovalnost.

Srebrni ščit, ki se podeljuje za večkratne pomembne prispevke ali uspehe na posameznih področjih dela ali pri opravljanju delovnih nalog, za organizacijske izboljšave pri delu ali za krepitev ugleda policije, sta letos prejela Goran Furlan in Roman Žunič.

Z bronastim ščitom za prizadevno in uspešno opravljanje delovnih nalog policije so bili nagrajeni: Marjetka Manfreda, Danica Kovačič, Alenka Poljanec, Tina Kimlar Zorn, Ambrož Skočir, Zoran Dobravec, Edvard Miklavčič, Rajko Troha, Matej Zidarič, Suzana Ipavec in Mojca Černigoj.

Zlati znak policije za sodelovanje je prejela Majda Pušnar, regijska koordinatorica za preprečevanja nasilja v družini CSD Severna Primorska, srebrni znak policije za sodelovanje pa Vito Meško z Avtocestne vzdrževalne baze Novo mesto. Bronasti znak policije za sodelovanje je prejelo Združenje šoferjev in avtomehanikov Idrija.

Občanom Tomažu Koširju, Bogdanu Francu Šparovcu in Gregorju Lapajni, ki so  reševali človeška življenja, so podelili medalje policije za požrtvovalnost.

Trem prejemnikom so bili s strani poveljnika regijskega štaba CZ mag. Samuela Kosmača podeljeni tudi bronasti znaki civilne zaščite za letošnje leto. CZ je za leto 2021 podelila priznanja osmim policistom slovenske policije, med prejemniki so bili tudi trije policisti z območja novogoriške policijske uprave: Darko Krapež, Damjan Manfreda in Janko Mencinger.

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da bodo priznanja za dolgoletno delo v Policiji drugi zaposleni prejeli naknadno, ob primerni priložnosti.

Uredništvo