Foto: Sovražni grafiti, katerih tarča je premier Janša, je v Izoli vedno več

Vse fotografije: Primorska24.si

IZOLA – Napeto stanje v državi, napadi posameznikov na vlado in predsednika vlade Janeza Janšo se stopnjujejo tudi na Obali. Medtem ko je zaradi epidemije novega koronavirusa slovensko gospodarstvo v nezavidljivem položaju, imajo nekateri voljo, čas in denar, da uničujejo tako skupno kot tujo lastnino. Na nas so se obrnili občani, ki so ogorčeni zaradi grafitov v Izoli. Pa tudi, ker se barbarsko početje, ne preneha, pravijo. “Namesto da bi pristojni grafite izbrisali, glave obračajo stran, sovražnih napisov pa je iz dneva v dan več,” se jezijo in hkrati sprašujejo, s čim le je njihov župan Danilo Markočič tako zelo zaposlen, da napisov ne da odstraniti.

 

Opis ni na voljo

Grafite je opaziti v naselju Livade, v središču mesta, na pročelju opuščene stavbe Delamarisa, na cestišču, pločnikih in drugje. Nekateri so nastali pred tedni, drugi pred dnevi, sporočila pa: Janša = Hitler, smrt Janšizmu, svoboda narodu, Jansha f … off, Janša smrade, policijska ura – zatiranje naroda, vlada pada in tako dalje.

Opis ni na voljo

 

Opis ni na voljo

Opis ni na voljo

Opis ni na voljo

Opis ni na voljo

Poklicali smo Majdo Vrtovec, podpredsednico občinskega odbora SDS Izola, ki je dejala: ” Ostro obsojamo vsakršno nasilje, grožnje, sovražna sporočila in napade. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se s tovrstnim početjem preneha, prav tako, da bodo storilci za svoja dejanja odgovarjali.”

Uredništvo