FOTO: Sežanski stadion bo osvetljevalo več kot 100 reflektorjev

Dviganje stebra z reflektorji na nogometnem stadionu v Sežani. Fotografije: Občina Sežana

Luči na nogometnem stadionu Rajko Štolfa v Sežani bodo kmalu zasvetile. Štirje stolpi, visoki več kot 30 metrov, na katere so nameščeni reflektorji, že stojijo. Predvidoma v prihodnjih dneh bodo luči še preskusili, jih naravnali in preskusili njihovo svetilnost.

Gradbena dela povezana z urejanjem razsvetljave na stadionu še potekajo. Zaradi postavitve novih kablov, ki bodo zagotavljali električno napajanje tako za razsvetljavo stadiona kot tudi nove glasbene šole, je bilo treba prekopati cesto. Vsa dela pa bodo predvidoma zaključena do konca novembra, sporočajo iz sežanske občine.

Nameščanje stebrov.

Reflektorji bodo na stadionu bistveno izboljšali razmere za tekme in treninge, kar je spodbuda tudi za mlade nogometaše, ki trenirajo v nogometni šoli. Igrišče bodo lahko dlje uporabljali, se poleti izognili vročini, v kratkih dnevih pa podaljšali treninge in tekme tudi v večerni čas. Nenazadnje so reflektorji obvezna oprema za stadione, na katerih se igra tekme prve nogometne lige in domači klub bo lahko igral tekme tudi v večernih urah.

Igrišče bo osvetljevalo 110 reflektorjev.

“Sežansko nogometno igrišče bo osvetljevalo 110 reflektorjev, nameščenih na štirih stebrih. Razporejeni so v štiri vrste na višini od 28 do 32 metrov. Teža posameznega reflektorja je 27 kilogramov. Da bi zagotovili pravilno svetlobo na igrišču, morajo vsakega od reflektorjev še usmerili in nastaviti njegovo svetilnost. Na osnovi zahtev Nogometne zveze Slovenije, ki so skladne s pravilnikom Uefe, bo sistem žarometov zagotavljal srednjo horizontalno osvetljenost 1200 lux in vertikalno osvetljenost iz smeri snemanja kamer 850 lux. Barva svetlobe bo 5700 kelvina,” so še zapisali na spletni strani Občine Sežana.

Gradbena dela bodo kmalu sklenjena.

Na vsakem od stebrov 25 reflektorjev.

Reflektorji.

Spletno uredništvo, vir: Občina Sežana