(FOTO) Premier Janša in obrambni minister Tonin tarči groženj s smrtjo, na dom dobila celo naboj

Fotografiji: N.N./ Vir: Siol

Predsednik vlade Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin sta spet tarči  groženj s smrtjo. Neuradno naj bi obema pretil isti storilec. Grozilna pisma naj bi do njiju prišla s petkovo pošto, pošiljkama sta bila priložena celo naboja večjega kalibra. Kaznivi dejanji preiskuje policija, je prvi razkril spletni portal Siol.

 

Kot je razvidno s fotografij, ki so jih dobili v uredništvo Siola, sta bil naboja skupaj z besediloma poslana v ovojnicah na domača naslova Janeza Janše in Mateja Tonina. Po neuradnih podatkih naj bi obe pismi poslal isti storilec.

Nasilnež je obrambnemu ministru namenil daljše besedilo, v katerim med drugim navaja, (nelektorirano): “Pi*** posrana, misliš, da ti bo vojska pomagala? Ne bo ti, ti bomo po ljudsko sodili. In kmalu pride čas. Direkt v glavo. Ne bo pomoči,” so zagrozili Toninu.

Premierju pa so poleg njegove poslali tudi fotografijo njegove družine, na obeh fotografijah so narisane tarče, celo na čelu Janšine soproge Urške Bačovnik Janša. Nad fotografijo je bil pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da “ekipe čakajo na komando”.

Naboj je bil v pisemski ovojnici.

Spletno uredništvo, Vir: Siol