FOTO: Predsednik države Borut Pahor obiskal slovensko Istro

Fotografije: Twitter

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes sestal s štabom Civilne zaščite za Obalno regijo. Predsednika so sprejeli župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Obalno regijo Zvezdan Božič.

 

Predsednik države je danes okoli 10.30 prišel Koper. Najprej se je sestal s štabom Civilne zaščite za Obalno regijo. Seznanili so ga z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v Obalni regiji. Na pogovoru so bili prisotni člani štaba, zadolženi za posamezne naloge.

 

Image

Po uvodni seznanitvi o ukrepanju po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni je Pahor obiskal Upravo Republike Slovenije za pomorstvo in Splošno bolnišnico Izola, kjer si je ogledal novo dejavnost radiologije. Srečal se je z zdravstvenim osebjem in se jim zahvalil za njihovo požrtvovalno in profesionalno delo.

Image

 

Image

Obisk je zaključil v Ankaranu pred Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, kjer mu je direktorica centra Tatjana Popović,  predstavila delovanje v času epidemije.

Image

 

Image

 

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah. Poleg slovenske Istre je obiskal  tudi notranjsko, zahodnoštajersko, pomursko, gorenjsko, severnoprimorsko in podravsko regijo.

Uredništvo