(FOTO) Pred koprskim zdravstvenim domom, na območju jemanja brisov, pozabili na higeno

Včeraj je tiste, ki so pred koprski zdravstveni dom Bonifika prišli na hitro testiranje proti covidu-19, pričakala precejšnja umazanija. Bojda ne prvič.

 

Medtem ko so sodelavke ljubljanskega zasebnega zdravstvenega zavoda Cor Medico, ki izvaja hitro antigensko testiranje, nosile maske, uporabniki storitev pa so poleg tega vzdrževali tudi predpisano varnostno razdaljo, je bilo na tamkajšnjem območju, predvsem pod šotorom, kjer izdajajo potrdila o rezultatih HAGT testiranja, tudi pri nogah sodelavk zavoda videti, da so odgovorni pozabili na higienski minumum.

S fotografije je razvidno, da po tleh ležijo cigaretni ogorki, papirčki, prazni plastični lončki za kavo, ki jo je sicer mogoče kupiti v avtomatu ZD Koper in je v notranjosti ZD Koper, a ta je bil v soboto ob 17.42, ko so bile posnete fotografije, zaprt. Kaže torej, da so lončki tam ležali nekaj ur.

Kdo je pod šotor, ki je najmanj primeren za metanje smeti, slednje odvrgel, ni znano, a uporabniki (vsaj v času jemanja brisov), ne morejo vsepovsod prosto postopati.

Po podatkih koprske občine testiranje izvaja zgoraj navedeni zavod Cor Medico, izdajatelj računa pa so Zdravstvene storitve obala Danijel Stupan s.p. Kar bode v oči je, da je testiranje in izdajanje potrdil izvajalo pet deklet in ne kot je zavedeno na računu, samostojni podjetnik Stupan.

Spletno uredništvo