(FOTO) Policisti na območju izolske Dobrave našli neznano moško truplo, v gozdičku mrtev ležal najmanj pol leta

Fotografije: PU Koper

Policisti ugotavljajo identiteto trupla, ki je bilo 12. oktobra letos najdeno na območju Dobrave nad Izolo, v gozdičku pod povezovalno cesto Belveder -Strunjan. Po mnenju Inštituta za sodno medicino je smrt pokojnega nastopila najmanj pred šestimi do osmimi meseci ali še prej, na truplu ni bilo najdenih nobenih sledi ali znakov nasilja.

 

Gre za moškega, starega med 55 in 70 let, srednje postave, ovalnega obraza, osivelih las. Na desni strani trebuha je slabo vidna brazgotina, pod katero je kirurška mrežica zaradi operativnega posega kile. Oblečen je bil v polo majico modre barve z napisom, spodnji del trenerke modro sive barve, obute je imel štiri sloje nogavic in športne čevlje znamke merell, št. 42, črne barve z rdečo črto. Na desni nogi v predelu gležnja je bila najdena bakrena zapestnica, obložena z zeleno patino.

Na kraju najdbe trupla so bili najdeni predmeti, ki jih povezujemo s pokojnim in bi lahko pripomogli k identifikaciji le tega: sekira znamke ID TOOLS, zračna pištola znamke KANDAR S2 (brez nabojev), črn nahrbtnik, v katerem je bila siva dolga majica, brisača, časopis Delo s 1. 8. 2020 in sobotna priloga Dela z 18. julija 2020, del črne nogavice znamke cat in del
potiskanega papirja z ročno napisanimi besedami. Pri ogledu okolice je bila na tleh v bližini najdena še modro – zelena kapa.

“Identiteta moškega do tega trenutka še ni znana. V kolikor ste na podlagi opisa osebe ali njegovih predmetov prepoznali pokojno osebo ali bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogli k ugotovitvi identitete, čim prej o tem obvestite najbližjo policijsko postajo, 113 ali pokličite na anonimni telefon policije 080 1200,” prosijo koprski policisti.

Spletno uredništvo