FOTO: Poglejte grozljive razmere v slovenski osnovi šoli!

Učilnice v OŠ Loka Črnomelj so precej drugačne od pisarn, kjer sedi šolski minister in njegovi sodelavci. Vse fotografije: OŠ Loka

ČRNOMELJ – V sredo smo poročali o tem, da so učenci in učitelji OŠ Loka Črnomelj v šoli ogroženi, da imajo starši in šola dovolj ter so se odločili javnost seznaniti z razmerami, v kakršnih se izobražujejo otroci.

 

 

 

Spomnimo, svet zavoda šole je oktobra 2018 naslovil pismo na vlado in ministrstvu za šolstvo, naj se gradnja šole urgentno pospeši, a odgovora do danes niso prejeli. Lansko leto decembra so pisali tudi šolskemu ministru Jerneju Pikalu in mu povedali, da bodo o razmerah obvestili javnost. In kako se je ministrstvo odzvalo? ” Vršite pritisk in si ne prizadevate za zagotavljanje ustreznih standardov kakovosti.”

 

Medtem pa je del strehe šole že dve leti prekrit s polivinilom, iz stropa odpadajo ometi, učilnice ob nalivih zaliva, vanje piha, okna od zida odstopajo.

 

Se bo res morala zgoditi tragedija, preden bodo tisti, ki za svoje delo redno dobivajo plačo in sedijo v lepo opremljenih, varnih pisarnah, vse to na račun davkoplačevalcev, končno ukrepali? M. K.

 

 

Učilnice potrebujejo dva dodatna radiatorja, saj imajo po dve zunanji steni, pozimi učence in učitelje zato zebe.