FOTO: Nasproti koprskega potniškega terminala postavili galerijo na prostem

Foto: ekopercapodistria.si

KOPER – Galerija z razgledom Luke Koper je postavljena na obzidju ob Bastionu nasproti potniškega terminala. Na osmih razstavnih panojih si lahko ogledate dela priznanih umetnikov, ki so bili aktivni v letih na prelomu našega tisočletja.

 

 

 

Na panojih so predstavljana likovna dela Jožeta Pohlena, Janeza Lenassija, Zvesta Apollonia, Jureta Cihlarja, Erika Lovka, Dušana Podgornika in Borisa Benčiča. Njihova dela predstavljajo umetniško dediščino istrskega okolja in izraznost njene kulture. V izbranih razstavljenih umetniških delih na obzidju ob Bastionu izstopa značilna barvitost, ki na svojstven način odraža zunanji in notranji odsev Istre.

 

 

Koprska galerija je nastala po vzoru drugih galerij na prostem. Slednje vidimo tudi v Ljubljani, Velenju in Novi Gorici. Koprsko sestavlja osem razstavnih panojev, ki jih prebivalci in mimoidoči na severni koprski obvoznici zaradi njihove velikosti, ne bodo spregledali. Ekopercapodistria, spletni medij koprske mestne občine navaja, da merijo trikrat tri metre.

 

 

Uredništvo/Vir: ekopercapodistria