(FOTO) Na mejni prehod Dragonja prišla z Lamborghinijem, odšla s taksijem

Fotografije: PU Koper

Osmega maja nekaj po šesti uri zvečer je na mejni prehod Dragonja, z namenom izstopa iz Slovenije, pripeljal 22-letni državljan Nemčije, skupaj s sopotnico, 23-letno državljanko Avstrije. Njun namen je bil odhod v obmorsko letovišče na Hrvaškem.

 

Policist je preveril vozilo, s katerim sta se pripeljala. Ugotovil je, da se približno 270.000 evrov vredno vozilo znamke Lamborghini, tip Aventador Coupe, nemških registrskih številk, išče nemška policija. Nemški lastnik vozila je namreč sprožil njegovo iskanje, saj je 22-letni državljan Nemčije nekaj mesecev po lanskem avgustovskem nakupu vozila nehal plačevati obroke lizinga.

Policisti so po preverjanju pri nemških organih potrdili veljavnost iskanja vozila in vozniku zasegli vozilo ter ga predali v hrambo sodnemu izvršitelju vse do vrnitve nemškemu lastniku. Ta se je takoj po obveščanju odzval in se dogovoril, da bo vozilo čim prej prevzel.
Voznik in njegova sopotnica sta se po policijskem postopku na mejnem prehodu s taksijem odpravila nazaj domov v Nemčijo.

Policisti bodo zoper 22-letnega Nemca podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja zatajitve.

V petek, 4. junija 2021, se je na PMP Dragonja zglasil pooblaščenec lastnika zaseženega Lamborghinija Aventadorja, ki mu je bilo vozilo vrnjeno.

Uredništvo