(FOTO) Kozinski policisti odkrili velika gojišča trave, glavni osumljenec na begu

Fotografije: PU Koper

Kozinski policisti so 26. 7. 2021 na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Kopru na območju PP Koper, PP Ilirska Bistrica in PP Kozina izvedli tri hišne preiskave v povezavi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Po poročanju Primorskih novic so drogo odkrili v vasi Ritomeče in Podstenjšek.

 

Na hišnih preiskavah sta bila odkrita dva prostora za gojenje prepovedane droge konoplje in zaseženi različni pripomočki za gojenje: žarnice, transformatorje, ventilatorje, vodne črpalke in drugo.

Zaseženih je bilo 626 sadik konoplje ter približno 1770 gramov posušene konoplje in smole. Zoper glavnega osumljenca, 36-letnika iz okolice Kozine, osumljenega kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, ki ni bil izsleden pri hišnih preiskavah, je razpisano iskanje.

Pri eni od hišnih preiskav, na območju Ilirske Bistrice, je bil izsleden 57-letni državljan Srbije, za katerega je Hrvaška razpisala evropski nalog za prijetje. Priveden je bil pred koprskega preiskovalnega sodnika, ki je bil zanj odredil pripor. Gre za starega znanca policije, ki naj bi v preteklosti tihotapil ilegalne migrante. Zoper njega je podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Policisti preverjajo tudi sum storitve dveh kaznivih dejanj tatvine, in sicer tatvine električne energije, ki naj bi bila uporabljena za gojenje konoplje. Po zbranih obvestilih bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 36-letnika iz okolice Kozine.

Kozinski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem drugih vpletenih.

Spletno uredništvo