(FOTO) Koprska policijska uprava podelila priznanja hrabrim policistom in občanom

Fotografije: PU Koper

Koprska policijska uprava je na proslavi ob prihajajočem dnevu slovenske policije, ki bo 27. junija, podelila priznanja najbolj zaslužnim policistom ter občanom, ki so brez pomisleka tvegali svoje življenje, da bi ga rešili drugim.

 

Dolgoletni policist PP Sežana Bojan Vetrih je prejel zlati znak policije, za sodelovanje pa Občina Postojna.

Opis slike ni na voljo.

Sedmim policistom in trem občanom so podelili medalje policije za hrabrost. Maji Gubanc, policistki PP Postojna, ki je prepričala osumljenca, da ji razkrije svojo lokacijo, preprečila samomor in storilcu odvzela nož.

Morda je slika naslednjega: 2 osebi

Postojnski policist Martin Šabec, ki je prvi opazil storilca, ki je občanu grozil, nasilnež pa je predhodno tudi streljal v Postojni. Storilec je bil prijet, Šabec pa si je prislužil medaljo za hrabrost.

Morda je slika naslednjega: 4 osebe in ljudje stojijo

Nagrajena sta bila tudi vodnika službenih psov Aleš Kajzer in Boštjan Pfajfer, ki sta prijela pobeglega vodiča ilegalnih migrantov, pri tem pa ogrozila svoji življenji.

Morda je slika naslednjega: 3 osebe in ljudje stojijo

Morda je slika naslednjega: 1 oseba, stati in znotraj

Policista mornarja Matej Zupan in Miha Ulaga sta bila z medaljo hrabrosti nagrajena, ker sta rešila družino, ki je na morju ostala s pokvarjeno jadrnico.

Morda je slika naslednjega: 3 osebe in ljudje stojijo

Morda je slika naslednjega: 5 oseb in ljudje stojijo

Morda je slika naslednjega: 2 osebi in ljudje stojijo

Izolska policistka Kristina Cerovac in Izolan Sean Rutar sta rešila utapljajočo se žensko iz razburkanega morja. Pogumna Pirančana, Marjan Vidergar in Miloš Malešič, pa sta priznanje dobila, ker sta iz goreče hiše reševala ujete domačine.

Morda je slika naslednjega: 3 osebe, ljudje stojijo in znotraj

Morda je slika naslednjega: 4 osebe, ljudje stojijo in znotraj
Uredništvo