FOTO: Filmska akcija koprskih policistov, lovili so motorista

KOPER – Okoli dveh popoldne se je po navedbah očividcev odvijala filmska akcija koprskih policistov, ki so lovili motorista z registrskimi oznakami Čakovca.

 

Priče navajajo, da so varuhi reda od odcepa s Črnim Kalom lovili motorista in sopotnika. Motorist je, da bi se izognil srečanju s policisti, zavil s ceste na izvoz Škofije, potem pa zapeljal na staro cesto proti Ankaranu. Tam naj bi ju pričakalo in lovilo še več policijskih vozil, dve iz smeri Škofij, dve iz smeri Ankarana.

Lov se je končal pri prvem križišču, ko sta policijsko vozilo in motor trčila, motorista pa sta po trku padla po tleh, navajajo priče. Na kraju dogodka je bilo najmanj sedem policijskih vozil.

Vse kaže, da voznik, po neuradnih podatkih gre za hrvaškega državljana, ki je prevažal indijskega ilegalnega migranta, ni ustavil na ukaz policistov, ampak divjal naprej. V nesreči naj bi se sopotnik in voznik lažje poškodovala, oskrbeli so ju v izolski bolnišnici.

 

Obvestilo koprske policijske uprave, dan po dogodku: “Ob 13.46 je občan OKC obvestil, da je v predoru Kastelec opazil motor, ki prehitro vozi. Na njem sta bili dve osebi. Policijska patrulja je motor izsledila pri odcepu za Črni Kal (proti Dekanom). Vozili so za njim, zapeljali na izvoz Škofije in ga začeli ustavljati, vendar ni ustavil, temveč je po stari cesti peljal naprej proti Ankaranu. V tistem sta motorista padla in trčila v službeno policijsko vozilo, vzrok pa je bil nepravilen premik z vozilom. Policisti so prijeli oba. Motor Kawasaki Z750 je vozil 42-letni državljan Hrvaške, sopotnik pa je bil 27-letni državljan Indije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno.  Vozniku sledi globa za pomoč pri ilegalnem prehodu državne meje, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja pa obdolžilni predlog” so obvestili in še, da so motor zasegli.

Uredništvo