FOTO: Delež pozitivnih na covid-19 med učitelji OŠ Dobravlje nenavadno visok

Danes so pred jutrišnjim ponovnim odprtjem šol na Severnoprimorskem po celotni regiji opravljali hitre teste. Nenavadno visoko je bilo število pozitivnih na covid-19 med učitelji Osnovne šole Dobravlje. Od skupaj 526 odvzetih brisov je bilo pozitivnih 25.

Testiranje v telovadnici OŠ Ledine je potekalo hitro in mirno. Do 12.30 je ekipa novogoriškega zdravstvenega doma opravila približno polovico načrtovanih testov, več kot 300, do sedaj pa vse skupaj 628 testov, trije brisi so bili pozitivni. Mobilna enota pa je opravljala testiranja na podeželju Goriške, skupno so odvzeli 268 brisov, med njimi sta bila dva pozitivna.

 

FOTO: Ervin Čurlič

Malce je bilo na Ajdovskem, saj je bil odstotek pozitivnih hitrih testov na odvzemnem mestu v Dobravljah nenavadno visok, sporoča regijski štab Civilne zaščite za severno Primorsko. Zato je epidemiologinja odločila, da vsem pozitivnim na hitri test naredijo še PCR test, je povedal direktor ajdovskega zdravstvenega doma Egon Stopar. Rezultati naj bi bili znani zvečer. Na odvzemnem mestu v Vipavi pa nihče od učiteljev ni bil pozitiven, je dodal direktor ZD Ajdovščina. Jutri bodo v ZD Ajdovščina opravili še okoli 60 HAT testov.

 

Uredništvo