Finančni inšpektorji poostreno preverjajo spoštovanje PCT pogojev v Obalno-kraški in Goriški regiji

Vir: Gov

Finančna uprava RS (FURS) bo v prihodnjih dneh veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogoja namenila zavezancem, ki delujejo na območju obalno-kraške in goriške regije.

 

Finančni inšpektorji v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti na terenu izvajajo tudi nadzore glede spoštovanje odlokov sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 (PCT pogoj) kot določa prvi odstavek.

Posebna pozornost je namenjena preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, kakor tudi preverjanju, ali izvajalci storitev ustrezno preverjajo izpolnjevanje PCT pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih na prireditvah.

Z jutrišnjim dnem bo Finančna uprava RS na celotnem območju države število tovrstnih nadzorov okrepila. “Še zlasti bomo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije. V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bomo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki smo jih v preteklosti že preverjali. V primeru ponovno ugotovljenih kršitev, bodo zavezanci takoj ustrezno sankcionirani z globami,” sporočajo s FURS-a.

Spletno uredništvo