Filmska akcija v Barki: Vlomil v prikolico in se zaklenil, posredovali policisti specialne enote in pogajalec

Pripadniki specialne enote Policije. Fotografija je simbolična. FOTO: Policija

Policisti so bili v soboto ob pol petih popoldne obveščeni, da je neznani moški vlomil v počitniško prikolico, parkirano za staro šolo v naselju Barka, v občini Divača.

 

Na kraju so ugotovili, da se je moški zatekel v kamp prikolico in je ni želel zapustiti, pri tem je tudi vse razmetal in se zaklenil vanjo.

Policistu in policistki, ki sta prispela na kraj, ni uspelo obvladati moškega, ki se jima je fizično uprl in se iztrgal iz prijema policista ter zbežal proti vasi Barka.

Tam je splezal čez približno štiri metre visok zid, v ograjeno dvorišče gospodarskega poslopja oziroma v staro zapuščeno kamnito hišo. V tem času so na kraj prispele še druge policijske patrulje, ki so pričeli pozivati moškega, da naj pride iz gospodarskega poslopja, vendar tega ni upošteval. Razbijal je stekla in metal kamenje.

Tudi pogajalec ni bil uspešen

“Ker je šlo za nevarno in nepredvidljivo osebo, je bila aktivirana Specialna enota GPU in pogajalec,” sporočajo s koprske policijske uprave. A komunikacije z moškim ni bilo mogoče vzpostaviti, zato so policisti specialne enote vstopili v objekt in moškega z uporabo prisilnih sredstev obvladali, v nadaljevanju pa je bila moškemu odrejena hospitalizacija.

35-letni Ljubljančan, katerega identiteta je bila ugotovljena šele po prijetju, je utemeljeno osumljen dveh kaznivih dejanj, in sicer preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in kršitve nedotakljivosti stanovanja.

Spletno uredništvo