FAKE NEWS: primorske novice

Rezultati nedeljskih volitev so bili za uredništvo primorskih novic očitno tako šokantni, da so v današnji izdaji časopisa pozabili kateri volilni okraji sploh sestavljajo volilno enoto Postojna, ki pokriva Primorsko regijo.

Prejeli smo sliko enega izmed današnjih člankov v primorskih novicah, iz katerega je razvidno, da so v uredništvu primorskih novic pri objavi rezultatov nedeljskih volitev izpustili volilni okraj Sežana. Tega sestavljajo občine Komen, Sežana, Hrpelje-Kozina in Divača, predstavlja pa največji volilni okraj v južni Primorski regiji. Namesto VO Sežana, pa so raje objavili rezultate VO Idrija, ki sicer spada pod volilno enoto Kranj.

Rezultati volje primorskih volivcev brez VO Sežana, kamor spadajo občine Komen, Sežana, Hrpelje-Kozina in Divača

Glede na to, da imajo primorske novice že 72 letni staž izdajanja “najbolj branega časopisa na Primorskem” je tako nam v uredništvu, kot bralcem, ki so nas na to opozorili nejasno, zakaj svojim bralcem primorske novice prodajajo take manipulacije in prikrivanje resničnih dejstev? Dejstvo je, da se je Primorska, tudi VO Sežana večinsko odela v pomladno rumeno barvo na nedeljskih volitvah. Uredništvu primorskih novic kolegialno svetujemo, da pred tiskom preverijo svoje članke in svojim bralcem ne prodajajo več lažnih novic in medijskih manipulacij.

Sebastjan J