Evrovizijske stavnice Sloveniji napovedujejo predzadnje mesto, favoriti so Švicarji

Slovenijo zastopa odlična vokalistka. FOTO: Facebook/Ana Soklič

Na Evroviziji 2021, ki bo 22. maja v Rotterdamu, nas bo s pesmijo Amen predstavljala Ana Soklič. Na evrovizijskih stavnicah, ki naj bi bile zadnja leta bolj ali manj natančne, nam ne kaže dobro, napovedujejo nam predzadnje mesto.

 

ROTTERDAM – 65. izbor za Pesem Evrovizije, ki bi moral potekati na Nizozemskem, lani ni bil izveden, organizatorji so ga zaradi epidemije novega koronavirusa prestavili na letošnje leto. Država gostiteljica ostaja Nizozemska, tekmovanje pa bo potekalo v dvorani Rotterdam Ahoy. Prvi polfinalni izbor bo 18. maja, drugi 20. maja, veliki finale pa 22. maja.

Po pravilniku sodelujoče države letos ne smejo nastopiti s skladbami izbranimi lani, izvajalec pa je lahko isti. Slovenijo bo tako zastopala Ana Soklič, ki je lansko Emo osvojila z balado Voda, letos se bo za vstop v finalni večer potegovala s pesmijo Amen.

Med 40. sodelujočimi državami Sloveniji napovedujejo 39. mesto, za nami je le še Albanija in pevka Anxhela Peristeri s pesmijo Karma. Sokličeva se bo sicer predstavila v prvem polfinalnem večeru kot zadnja od 16. sodelujočih.

Favorit je predstavnik Švice Gjon’s Tears z balado Tout l’univers, tesno za petami mu sledi Malta z 18-letno pevko Destiny in poskočnico Je Me Casse, tretje mesto stavnice napovedujejo Bolgariji in pevki Victorii, ki bo zapela Growing Up Is Getting Old. Hrvaška je trenutno na 18. mestu, Srbija na 31., Severna Makedonija pa na 34. mestu.

Uredništvo