Ekonomska fakulteta v Zagrebu: poslanec Branko Simonovič je diplomiral

Branko Simonovič je diplomiral. FOTO: DeSuS

Ekonomska fakulteta univerze v Zagrebu je potrdila, da je diploma poslanca Branka Simonoviča verodostojna. Poslanec je sicer že konec prejšnjega tedna pokazal potrdilo o opravljeni diplomi, po tem ko je novinarka Eugenija Carl na javni televiziji poročala, da naj bi bila njegova visokošolska diploma sporna oziroma da naj ne bi obstajala. Na javni RTVS njegovemu dokazu sicer niso verjeli, zapisali so, da bodo verodostojnost preverili še v Zagrebu. To, da so iz Zagreba obstoj Simonovičeve diplome potrdili, se jim še ni zdelo vredno omeniti.

 

Prejšnji teden so se na javni televiziji spraševali, ali je poslanec DeSUS-a Branko Simonovič na pragu nove afere, po besedah novinarke Eugenije Carl naj bi bila namreč sporna njegova visokošolska diploma izpred 43. let, ki naj ne bi obstajala – kar pa se je izkazalo za neresnično. Poslanec je namreč v dokaz posredoval svoj dokument, fotografija diplome se je pojavila tudi na Twitterju. Carlovi sicer dokumenta očitno ni posredoval, saj je portal MMC poročal, da so Simonoviča znova pozvali, da naj pošlje fotokopiji potrdila o dokončanju študija in diplomskega dela. “Ko ju bomo dobili, bomo preverili njuno verodostojnost,” so zapisali in nikakor niso želeli priznati, da so se pri svojih obtožbah zmotili.

Danes se je v javnosti pojavil še dopis zagrebške Ekonomske fakultete, ki je za Pro Plus potrdila, da je Simonovičeva diploma, ki je bila izdana 14. februarja 1979, verodostojna. Poslanec je na Fakulteti za zunanjo trgovino zaključil prvostopenjski študij komercialne smeri, po programu nekdanje Visoke šole za zunanjo trgovino. Kasneje se je vpisal še na Mariborsko fakulteto, kjer je bila pogoj za vpis v tretji letnik ravno višješolska diploma.

Foto: Twitter

Sara Bertoncelj/Nova24 TV