Dutovlje vabijo na tradicionalni Praznik terana in pršuta

Danes se v Dutovljah pričenja že tradicionalni, 47. Praznik terana in pršuta na katerem boste poleg bogatega spremljevalnega programa lahko okušali kraške dobrote. Dogajanje se bo pričelo danes ob 17. uri z razstavo kamnoseških izdelkov na Bunčetovi domačiji v Dutovljah, zaključilo pa se bo z okušanjem kraških dobrot s pričetkom ob 19. uri na naslednjih lokacijah:
· Gostilnica Ruj, Dol pri Vogljah
· Špacapanova hiša, Komen
· Bistro grad Štanjel, Štanjel
· Gostilna in prenočišča Skok, Štorje
· Hotel St. Daniel, Hruševica.

Ob prijetnih ambientnih zvokih vam bodo postregli z dobrotami in žlahtno kapljico kraške zemlje.

Dogajanje se bo nadaljevalo v soboto popoldne v okolici Dutovelj, dogajanje pa bo doseglo vrhunec zvečer na osrednjem prireditvenem prostoru ob 20. uri s koncertom glasbenih skupin ROK’N’BAND, POP DESIGN in NERA.

V nedeljo pa bo Praznik dosegel vrhunec s celodnevnim dogajanjem ter večernim koncertom MODRIJANOV in ZVITE FELTNE na osrednjem prireditvenem prostoru.
Tekom dneva bodo potekale različne dejavnosti, od pohoda po teranovi poti ter kolesarskega izleta, različne degustacije ter tradicionalno povorko skozi Dutovlje. V nedeljo so za otroke pripravili tudi pester program različnih delavnic in športnih dejavnosti ter ježe konjev.

Program pa bo v nedeljo spremljala tudi podelitev priznanj najboljšim vinarjem, prireditev pa bosta s svojim obiskom počastili tudi teranska ter vinska kraljica 2017.

Več o prireditvi si lahko preberete na organizatorjevi spletni strani.

Vljudno vabljeni!