Drzna tatvina bencinskega servisa v Cerknem, storilec na begu

FOTO: Policija

V sredo malo pred osmo zvečer je bila Policija obveščena o drzni tatvini bencinskega servisa na Cerkljanskem. Tat je na begu, policija prosi za pomoč.

 

Po prvih podatkih je neznani zamaskirani storilec vstopil v prodajalno bencinskega servisa v naselju Cerkno in od uslužbenke zahteval, da mu izroči gotovino. Z ukradeno gotovino je potem odšel neznano kam. Po prvih podatkih je odnesel nekaj tisoč evrov, pri tem pa ni nikogar poškodoval.

Idrijski policisti okoliščine navedenega kaznivega dejanja intenzivno preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu kazenskega zakonika, za katero je predpisana kazen do pet let zapora. Z novogoriške policijske uprave sporočajo, da so o dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Idrijski policisti intenzivno iščejo neznanega storilca in hkrati prosijo vse, ki bi glede drzne tatvine na Cerkljanskem imeli kakršnekoli koristne informacije, da to sporočijo policistom PP Idrija na telefonsko številko 05 372 48 00, preko elektronske pošte: [email protected], pokličejo najbližjo policijsko postajo oziroma interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Uredništvo