Državnega sekretarja vlade napadel neznanec

Državni sekretar vlade dr. Vinko Gorenak. FOTO: SDS

Dr. Vinko Gorenak, državni sekretar za koordinacijo med vlado in državnim zborom je zapisal, da je bil danes tarča napada neznanca, ki da je trdil, da epidemije ni in da si jo je izmislil Janez Janša. Povrhu vsega je državnega sekretarja nedovoljeno snemal in mu preprečeval vstop v blok. 

 

Objavljamo celoten zapis v katerem dr. Gorenak opisuje napad, zapis je nelektoriran: “Zgodbe, točneje dejstev v nadaljevanju, sploh ne bi objavljal, če ne bi živeli v čudnih časih. Danes okoli 14.45 sem zapuščal Državni zbor. Preko prehoda za pešce sem se napotil na drugo stran v smeri Maxi marketa. Na platoju pred DZ sem opazil pojočega majorja Troho (vsaj mislim, da je bil on), ob njem pa je bil izrazito suh možakar, visok okoli 180 cm, z brado, star okoli 50-55 let. Nekaj sta si povedala na uho, točneje Troha je to povedal omenjenemu neznancu, ta pa se je zapodil proti meni.

Z razdalje dobrega metra ali metra in pol me je s prenosnim telefonom začel snemati in me je prosil za kratek dve minutni pogovor, kot je dejal. Ustavil sem se in ga vprašal kaj želi? Še naprej me je snemal s prenosnim telefonom. Dejal je, da je bil član SDS več kot 20. let, da epidemije ni, da si jo je izmislil Janez Janša in da zato umirajo nedolžni ljudje. Videl sem, da z njim razgovor ni mogoč, zato sem pot nadaljeval, on pa mi je sledil in mi postavljal vprašanja, ter me snemal. Nekje v višini konca Maxi marketa je hodil že vzporedno ali celo pred menoj, snemal me je z razdalje manj kot metra, morda celo manj kot pol metra. Ni šlo drugače, zato sem ga odrinil od sebe. Njegov telefon je padel na tla, a ga je pobral in nadaljeval snemanje. Nisem se odzival vse do vhoda v blok mojega službenega stanovanja za Dramo v Ljubljani na Igriški ulici. Tam je želel vstopiti v blok a sem ga moral ponovno odriniti in za seboj zapreti vrata.

Zgodbo z dejstvi objavljam javno, zlasti zato, ker me neznanec lahko ovadi za napad nanj in za poškodovanje njegovega telefona,” je pojasnil Vinko Gorenak.

P.T./Demokracija