Divji okusi Krasa – Fotogalerija

Za mestnim obzidjem Štanjela

Naša ekipa se je včeraj mudila v Štanjelu in v objektiv ujela nekaj trenutkov iz Divjih okusov Krasa na grajskem dvorišču. Ponudbo dobrot za obiskovalce so poleg restavracije na gradu dopolnjevali še številni pridelovalci iz okolice, ter tako predstavili značilne okuse in izdelke, ki vam jih ponuja Kras.

»Že naše none so vedele, da je dobro okrepiti telo, ki ga  izčrpa zima. Nabirale so šparglje in jih pripravljale kot frtalje,  v rižoti, z njoki, s trdo kuhanimi jajci.  V današnji kuhinji pa jih uporabljamo v štrukljih, dajemo na pice, v testo in juhe. Šparglji vsebujejo veliko  vitaminov, zlasti C, mineralov od cinka, fosforja, magnezija, kroma. So naravni imunostimulatorji. Tudi vlaknin imajo veliko.« bi lahko na kratko opisali zgodovino špargljev in njihovo pomembnost v sodobni kuhinji.

»Vse prireditve, ki na Kras privabljajo obiskovalce in s tem bogatijo turistično gospodarstvo za okoliške ponudnike in prebivalce so dobrodošle. Kras ima ogromno potenciala za nadaljnji razvoj turizma, zato se bom ob izvolitvi v Državni zbor tudi sama zavzela, da bomo skupaj naredili nove korake naprej na tem področju.« je za naš objektiv povedala kandidatka za DZ, Mara Glušič, ki smo jo tudi opazili med obiskovalci prireditve.

Sebastjan J