Direktor NIJZ Krek ostro nad zdravstveni dom: Nobenega opravičila ni, da se tako obnašajo

Direktor NIJZ Milan Krek. FOTO: Zaslonski posnetek, vir: Nova24TV

Nekateri očitno niso najbolj zadovoljni z obiskom cepilnega centra Ljubljana, ki je sprva deloval na Gospodarskem razstavišču, zdaj pa cepljenje izvajajo v Zdravstvenem domu na Metelkovi. Na uredništvo se je obrnila razočarana bralka, ki naj bi pri cepljenju naletela na neprijazen odnos, prav tako navaja, da je morala eno uro čakati na edino razpoložljivo cepivo Pfizer. Direktor NIJZ se je že odzval, do njihovega dela in odnosa do pacientov je kritičen.

 

Bralka, ki je šla na cepljenje v cepilni center na Metelkovi je navedla, s kakšnim odnosom naj bi jo sprejeli na cepljenje. “Kolegica bila danes v cepilnem centru na Metelkovi prvič cepljena. Dolga vrsta čakajočih na vročem soncu. Na pripombo, da ni najbolje poskrbljeno, so ji neprijazno zabrusili, sami ste se odločili priti sem, čakajte,” je zapisala. Kot je v nadaljevanju pojasnila, so morali baje eno uro čakati na cepivo Pfizer, ki pa naj bi bilo tudi edino razpoložljivo.

Na odnos tamkajšnjega zdravstvenega osebja, na katerega je opozorila bralka, pa se je že odzval direktor NIJZ Milan Krek, ki opaža, da se v ljubljanskem cepilnem centru že dolgo tako obnašajo. “Ministrstvo za zdravje, ki skrbi za mrežo centrov, ga skuša že dolgo časa urediti, pa imamo spet take izpade,” je opozoril. Krek je prepričan, da nimajo nobenega razloga, da se tako obnašajo. “Cepiva lahko dobijo od nas, kolikor hočejo, in to vseh vrst. To, da je cepljenje omejeno samo na Pfizer in samo eno uro, pa je nezaslišano ob tako veliki kadrovski kapaciteti,” je še dejal. Po pojasnilu Kreka jim je minister za zdravje Janez Poklukar zadal nalogo, da vsak dan cepijo nenaročene in da morajo cepiti z vsemi cepivi, ki jih imajo na voljo. “Tudi, da podaljšajo čas cepljenja,” je dodal.

ZDL Center - Zdravstveni dom Ljubljana

FOTO: ZDL Center

Ministrstvo za zdravje mora urediti stanje v cepilnem centru
Zaradi neurejenega stanja v cepilnem centru Krek predlaga, da se ministrstvo za zdravje resno pogovori z vodstvom zdravstvenega doma. “Mi lahko dobavimo cepiva, kolikor ga hočejo, oni imajo dovolj kadra, da teče vsak dan 12 ur in tudi več cepilno mesto. Nobenega opravičila ni, da se tako obnašajo,” je še pojasnil na koncu.

Sara Rančigaj/Nova24TV