December bo vesel tudi za socialno ogrožene s Koprskega

Fotografije: RKS Koper

“Številnim posameznikom iz socialno šibkejšega okolja praznične luči ne pričarajo nasmeha na obrazu, zato bo Mestna občina Koper tudi letos božično-novoletne praznike polepšala vsem, ki so zaradi življenjskih okoliščin sicer prikrajšani za praznična doživetja. Sredstva je občina namenila za pripravo prazničnih paketov pomoči in novoletno obdaritev najbolj ranljivih skupin v naši občini,” so na svoji spletni strani zapisali koprski občinarji.

December je čas radosti in veselja, za številne družine pa je to tudi najtežji mesec v letu, saj v prazničnih časih še toliko bolj občutijo svojo stisko. Koprska občina je tudi letos s prazničnimi paketi pomoči stopila naproti starejšim in socialno ogroženim občankam in občanom, navaja MOK. “Prve pakete so v okviru programa zagotavljanje materialnih in drugih socialnih pomoči, ki se sofinancira iz občinskega proračuna, prostovoljci in prostovoljke ter javni delavci Rdečega križa Slovenije dostavili že minuli teden, nekaj jih bodo še v naslednjih dneh. Skupno bodo razdelili 505 paketov s prazničnimi dobrotami in higienskimi izdelki, 300 jih bodo prejeli otroci socialno ogroženih družin, dodatnih 205 pa starostniki.”

Sredstva je namenila tudi za novoletno obdaritev približno 1.185 socialno ogroženih posameznikov iz Mestne občine Koper, ki so vključeni v programe in storitve Centra za socialno delo Južna Primorska, Obalnega doma upokojencev Koper, Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož in Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan.

Spletno uredništvo, vir: MOK