DARS se prestavlja na drugo stran ceste

DARS bo odsek Postojna-Unec obnavljal tudi naslednjo sezono, foto: Jože S

Letošnja obnovitvena dela na odseku AC Postojna-Unec z viaduktom Ravberkomanda so voznikom povzročala nemalo preglavic, kot smo že poročali. Danes pa je DARS prešel v peto fazo obnovitvenih del, ki se bo zaključila predvidoma konec meseca, v sezoni 2018 pa nas čaka še vsaj 123 dni gradbenih del na tem AC odseku.

Danes ponoči so delavci Kolektor CPG in CPK v okviru prehoda v peto gradbeno fazo med 21. in 5. uro zjutraj prestavili zoožano vozišče na polovico avtoceste v smeri Postojne na obnovljeni vozni pas. S tem se bodo pričela obnovitvena dela še na drugi polovici AC voznega pasu, ki je bil zgrajen že davnega leta 1972. Avtocesta med Vrhniko in Postojno je bila prva sodobna štiripasovna avtocesta v Sloveniji in tudi v takratni Jugoslaviji. Njena gradnja se je začela s simbolično sprožitvijo prve mine na trasi avtoceste 22. maja 1970, avtocesta pa je bila predana prometu 29. decembra 1972.

Obnovitvena dela na odseku pa se ne bodo še zaključila v sredini Novembra s končanjem šeste gradbene faze, saj je obnova planirana tudi za gradbeno sezono 2018, kjer bodo dela od konca zimske sezone aprila potekala kar 4. mesece, čez največjo turistično sezono.

Sebastjan J