Danes ob 17. uri shod v podporo Ukrajini

“Na tem shodu bomo podprli pravičen boj Ukrajine pred rusko agresijo, na tem shodu bomo podprli pravico Ukrajine do polnopravnega članstva v Evropski uniji. Na tem shodu bomo podprli pravico vsakega naroda, da sam odloča o sovji usodi, da svobodno izbira svoje voditelje in svojo prihodnost. Na tem shodu bomo podprli pravico, za katero smo se Slovenci bojevali pred 30 leti. Takrat smo bili hvaležni vsakemu, ki nas je podprl in Ukrajina je bila med prvimi državami, ki nas je podprla,” je navedel predsednik vlade Janez Janša.

Danes ob 17. uri se na Kongresnem trgu v Ljubljani obeta shod v podporo Ukrajini z željo, da se ruska agresija na Ukrajino čim prej konča, za konec vojne, mir v svetu in v podporo dostojanstvu suverene Ukrajine.

Shod ima podporo Ukrajine
Danes bo šlo bo za pravi solidarnostni shod v podporo Ukrajini. Med govorniki današnjega shoda bodo predsednik vlade Janez Janše, oba podpredsednika vlade Matej Tonin in Zdravko Počivalšek ter predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Zbrane bosta nagovorila tudi ukrajinski veleposlanik v Ljubljani Mihajlo F. Brodovič in predsednik društva Ljubljana-Kyiv Jevgenij Gorešnik.

Vir: Twitter

Janez Janša je na socialnih omrežjih objavil, da gre za shod za obrambo Ukrajine, ki ga organizira ukrajinska diaspora in ukrajinsko veleposlaništvo. Njihovi predstavniki bodo tudi nastopili in dodal, da jim pri organizaciji tudi pomagajo. “Na tem shodu bomo podprli pravičen boj Ukrajine pred rusko agresijo, na tem shodu bomo podprli pravico Ukrajine do polnopravnega članstva v Evropski uniji. Na tem shodu bomo podprli pravico vsakega naroda, da sam odloča o sovji usodi, da svobodno izbira svoje voditelje in svojo prihodnost. Na tem shodu bomo podprli pravico, za katero smo se Slovenci bojevali pred 30 leti. Takrat smo bili hvaležni vsakemu, ki nas je podprl in Ukrajina je bila med prvimi državami, ki nas je podprla.

Vir: Nova24TV, Sara Kovač