Danes na Obali triatlonsko tekmovanje ironman

FOTO: Ironman

Danes bo Koper znova prizorišče mednarodnega triatlonskega tekmovanja I feel Slovenia Ironman 70.3. Konec tedna se obetajo zapore prometa, na parkirišču na Ukmarjevem trgu ni mogoče parkirati. V času zapor bodo lahko stanovalci, imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru, brezplačno parkirali na javnih parkiriščih v mestu in okolici.

 

Tekmovalci letošnje preizkušnje se bodo tudi tokrat pomerili na 1,9 kilometra dolgi plavalni progi v koprskem zalivu, ki ji bo sledilo 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka po obmorski sprehajalni poti od Kopra do Izole in nazaj. Sodelujoči morajo triatlonsko preizkušnjo, ki se bo tudi letos sklenila na koprski promenadi, zaključiti v manj kot devetih urah.

Na Ukmarjevem trgu zaradi dogodka ne bo mogoče parkirati do ponedeljka, do 10. ure zjutraj, zaprt je tudi del parkirišča na Trgu Brolo.

V nedeljo bo na večjem delu mestnega jedra in vzdolž trase veljala premična popolna zapora, izjema je Pristaniška ulica od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga, ki bo neprevozna med 8. in 19. uro. Zapore cest v času tekmovanja po urah so navedene spodaj.

Mestna občina Koper stanovalcem mestnega jedra, ki zaradi zapor ne bodo imeli dostopa do svojih stanovanj, svetuje naj danes svoja vozila parkirajo na drugih javnih parkiriščih v mestu in okolici. Z izjemo parkirišča za tržnico za zapornicami bo zanje parkiranje tam brezplačno.

V času prireditve bodo obiskovalci lahko svoja vozila parkirali tudi v Parkirni hiši Belveder, razen med 11.15 in 15.15, ko zaradi zapore Severne obvoznice vstop in izstop iz parkirne hiše ne bo mogoč, navajajo koprski občinarji.

Spletno uredništvo, vir: Ekopercapodistria