Danes je svetovni dan kuharjev: Pred volitvami kuha tudi izolski župan Danilo Markočič

Pred volitvami kuha tudi izolski župan Danilo Markočič. Fotografije: Občina Izola
Danes je svetovni dan kuharjev in z najboljšimi v svetovnem merilu se ponaša tudi Izola. Na seznamu restavracij, ki jih priporoča priznani Michelinov vodnik po Sloveniji za leto 2022, sta uvrščeni kar dve izolski: Restavracija Hotela Marina Izola in Hiša Torkla. Slednje Izola uvršča med gastronomske destinacije, katere potencial in kakovost sta zagotovo v  porastu.
May be an image of 3 people, people standing and indoor
“Obenem Turistično združenje Izola v okviru Pomola okusov večkrat letno na enem mestu zagotavlja odlično enogastronomsko ponudbo Izole z okolico, kjer lahko preizkusite lokalne okuse, brbončice pa razvajate tudi z inovativnimi jedmi po navdihu slovenske Istre,” so ob današnjem dnevu zapisali na spletni strani Občine Izola. Prav tako je posebna skrb namenjena lokalnim kmetovalcem, ohranjanju kulture in tradicije. Na tem področju je Izola osvojila zlati znak zelene trajnostne destinacije.
May be an image of 5 people, people standing, food and indoor
“Sezonska tržnica Ruba z moje njive, program, ki deluje v okviru projekta Kilometer nič, na primer nudi pridelke iz neposredne bližine, ki na krožnikih zagotavljajo sveže in zdrave jedi,” navajajo občinarji.

Da bo kulinarika zagotovljena tudi v bodoče, že vrsto let skrbi tudi Srednja šola Izola, ki v tem šolskem letu izobražuje kar 81 dijakov na področju gastronomije in turizma, od tega 34 kuharjev.

Spletno uredništvo, vir: Občina Izola