Dan barvanja ograj v Kobilarni Lipica

Danes ob 10:30 ste vabljeni v Kobilarno Lipica, kjer se boste lahko prelevili v pravega lesnega mojstra in sodelovali pri barvanju značilnih belih lipiških ograj. Organizatorji obiskovalcem ponujajo avtentično doživetje Kobilarne Lipica, odlično kraško hrano ter pester spremljevalni program.

Kobilarna Lipica je nastala konec 16. stoletja in je bila vseskozi pomemben kulturni spomenik na območju Slovenije, leta 1996 pa je bila tudi razglašena kot kulturni spomenik izjemnega pomena za Republiko Slovenijo. Lipicanci so skozi sgodovino ohranjali svoj sloves kakovostne pasme in so še danes cenjeni po celotnem svetu.

Udeleženci bodo uživali tudi v živi glasbi, foto lipica.org

Tako kot lipicanci so tudi bele ograje sinonim za Kobilarno Lipica, zato vas ta danes ob 10:30 uri vabi, da se jim pridružite pri pleskanju belih ograj. Posestev obdaja več kot 12 kilometrov teh značilnih ograj, vsi udeleženci dogodka pa boste nagrajeni s krožnikom kraške mineštre, čopičem za spomin in velikim popustom za ogled najlepših lipicancev. V prvi vrsti pa organizatorji ponujajo prijeten dan ob druženju z živo glasbo, pestrim spremljevalnim programom in dobrotami na žaru v neokrnjeni lipiški naravi.

Ustvarjanju s čopiči bosta sledila piknik in sproščeno druženje na zelenih travnikih, kjer se boste lahko najedli kulinarične ponudbe in posladkali z malimi kraškimi presenečenji. Najmlajši bodo lahko ustvarjali na kreativnih delavnicah, skupaj s starši si bodo lahko ogledali cirkuško predstavo, ob enem pa bo potekala tudi degustacija kraških vin. Celotno dogajanje bo popestrila izbrana glasba.

Vljudno vabljeni.

Sebastjan J