Damjan Janković spet v Sloveniji: v hiši z dedkom, babico in bratom

Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damjan Janković. Foto: STA

Damjan Janković zopet uradno diha slovenski zrak. V lanskoletni izjavi v mesecu februarju za časnik Finance je starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića dejal, da živi v Savudriji, kjer je tudi uradno prijavljen. Kljub temu so se v slovenski javnosti pojavile fotografije, kjer je prikazan v bližini znane ljubljanske soseske Močerad. Zanesljivi viri so nam potrdili, da si je uradni naslov iz Savudrije prenesel na Vinterco 30 v Ljubljani, kjer ima prijavljen naslov tudi njegov brat Jure Janković. Gre za domovanje na naslovu starih staršev in blizu njunega očeta in mame Zorana in Mije Janković – ta dva živita na naslovu Vinterca 55. 

 

Razvpita družina Janković vlada v Ljubljani od leta 2006, ko je Zoran Janković osvojil svoj prvi županski mandat. Njegovo lahkotno vladanje pa omogoča tudi štirinajstletna monopolna prevlada v ljubljanskem mestnem svetu z Listo Zorana Jankovića. Najbolj znana ljubljanska družina je popolnoma nedotaknjena s strani sodišča in policije kljub mnogim vloženim kazenskim ovadbam in obtožnicam. A sodne težave jih ne zaustavijo, da ne bi še naprej živeli lagodno. To je začutil Damjan Janković, ki je svoje prebivališče ponovno uradno prijavil v Ljubljani, čeprav je neuradno vseskozi živel v v bloku z luksuznimi stanovanji Močerad, kjer je imel parkirano tudi luksuzno vozilo mercedes GLE.

 

Damjan Janković je v lanskem letu poskrbel za prvovrstni škandal, o katerem se je še dolgo govorilo, nato pa je vse potihnilo. V zapletenih povezavah v navezi s svojim družinskim prijateljem Janom Becem je dosegel milijonske odpise dolgov krovnega družinskega podjetja Electa. Zgražanje slovenskih državljanov ni pomagalo popolnoma nič, saj so se tako vodilni v slovenskem pravosodju kot v policiji v času Šarčeve vlade zavili v molk.

Uradno prebiva v hiši svoje babice in dedka
Kot je znano, “bankrotirani” sin ljubljanskega župana še vedno prebiva v razkošnem stanovanju v ljubljanskem Močeradu v Trnovskem pristanu 22, čeprav je v osebnem stečaju in se je pred številnimi upniki preselil na Hrvaško. Toda vsakodnevno ga je namreč bilo mogoče videti, kako se zjutraj z avtom odpravi od doma in otroke odpelje v šolo. In to vsem na očeh.

Vinterca 30, kjer živita dedek Jernej in babica Izidora Virant, vnuk Jure Janković in po novem tudi Damijan Janković. (Foto: Google)

“Jankovićevega sina Damjana lahko dnevno opazite, kako vsako jutro pelje otroka v Trnovsko osnovno šolo s prestižnim Mercedesom ML,” nam je povedal naš vir pred meseci. Tudi ta avto, podobno kot ostalo premoženje, zaenkrat še uspešno skriva pred stečajno upraviteljico Saro Pušenjak Petek, ki je prevzela postopek osebnega stečaja preko povezave z odvetnikom blizu kroga ljubljanskega župana, ki je v preteklosti vodil tudi stečaj največjega gradbinca SCT in prodajo njegovih betonarn.

Premoženje uspešno skriva pred stečajno upraviteljico
Dejstvo je, da se Damjan še vedno vozi naokrog s svojim Mercedesom GLE v vrednosti več kot 50 tisoč evrov, ki ga je navidezno prepisal na prijatelja, a ga ta praktično ne uporablja. Tako kot stanovanje je tudi ta avto uspel skriti pred stečajno upraviteljico, ki mu je z ohlapnim vodenjem postopka osebnega stečaja precej naklonjena.

Luka Perš/Nova24TV