Člani SDS in pripadniki gorniškega kluba Skala ponovno osvojili megleni Triglav

Vir: SDS

Člani Slovenske demokratske stranke in simpatizerji so se danes kot že mnoga leta doslej odpravili na Triglav. Pohoda, ki je del poletnega tabora SDS, se je udeležil tudi predsednik vlade Janez Janša s soprogo Urško Bačovnik Janša. Letos se mu je že drugo leto zapored pridružil tudi predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl in drugi člani podmladka. Na poti sta jih pospremila tudi poslanca DZ Leon Merjasec in Jožef Lenart ter »skalaši«, pripadniki gorniškega kluba Skala. 

Na pot so se odpravili včeraj v zgodnjih jutranjih urah. Na očaka so se vzpeli iz doline Zadnjice, ki leži med Trento in zahodnima stenama Triglava in Kanjavca. Vreme jim je bilo, vsaj v dopoldanskih urah, naklonjeno. Kljub temu so urno stopili navkreber, saj so se jim v popoldanskih urah približevali temni oblaki.

Njihov cilj za včerajšnji dan je bila Koča na Doliču, kjer so prenočili. Koča stoji na pomembnem križišču planinskih poti, med drugim se je od nje mogoče odpraviti tudi do Kanjavca, ki s svojega vrha postreže s čudovitimi razgledi. Preteklo leto so ga člani SDS v sklopu vzpona na Triglav tudi osvojili.

Vrh Triglava jih je pričakal v ovit v meglico, a to ni skazilo prešernega vzdušja. Kot mnoga leta doslej je tudi tokrat zaigrala harmonika, postanek na vrhu pa je zaznamovalo tudi fotografiranje s predsednikom vlade, Janezom Janšo.

Vir: SDS