CITROENOVE HALE Z NOVIM LASTNIKOM

Vidi Gaberc, stečajni upraviteljica holdinga Zvon dva, je uspelo prodati nekaj več kot polovico prostorov nekdanjega Citroena, ki je po združitvi z Peugeotom preselil sedež iz Kopra v Ljubljano aprila 2012. Novi lastnik je Alojz Gregorčič, ki bo v zapuščene prostore preselil svoje podjetje Dar, katero se ukvarja z aranžiranjem daril in cvetja.

Prostori so po združitvi Citroena in Peugeota in selitvi sedeža v Ljubljano samevali ob hitri cesti. Lastništvo so prevzeli Zvon Dva, ki je v stečaju, Ceeref, KD Kapital in Spire. 1,3 milijona evrov pa je bila cena za več kot polovico prostorov, ki so se po več neuspelih dražbah končno prodali.

Zapuščeni prostori ob hitri cesti (Vir: googlemaps)

Novi lastnik Alojz Gregorčič bo tam preselil svojo predelavo darilnega papirja. Če bo želel razširiti svoj obrat, se bo za nadaljne nakupe obrnil na ostale lastnike. Z enim ostajajo pogajanja odprta, pravi Gregorčič.

Zapuščeni prostori z novo vizijo

Gregorčič bo s širitvijo omogočil tudi več zaposlitvenih možnosti. Trenutne prostore (nekdanja hala v Bertokih podjetja Kruh Koper) bodo prodali ali dali v najem. Nove prostore pa bo potrebno tudi obnoviti. Okolica se že ureja, notranjost pa pride na vrsto poleti. Tam imamo približno 5000 kvadratnih metrov površin, ki smo jih po potrebi širili s šotorskimi halami, zdaj bomo imeli na voljo 8000 kvadratnih metrov,” je še dodal Gregorčič.

L.F.