Ciljna država pakistanskih migrantov: Slovenija!

Pakistanski državljani, ki so prispeli na cilj, foto: Sabina H

V uredništvo smo dobili spodnje slike, s sledečim pripisom:

Včeraj, 21. Maja, je podpredsednica MO SDS Koper in predsednica Civilne Iniciative proti ilegalnim migrantom na Škofijah, opazila 5 ilegalnih migrantov, kateri so hodili po regionani cesti med Podgradom v smeri Kopra. Ustavila se je ter o migrantih obvestila interventno številko 113. Do prihoda policistov jih je z navezovanjem pogovora zadržala, ter od njih pridobila informacijo, da so prišli v ciljno državo Slovenijo.

Po objavi slik na socialnem omrežju Facebook, je objavo kmalu delilo več 100 ljudi, a je bila objava kmalu blokirana in označena kot sovražni govor. V demokratični državi bi se tudi drugače misleči morali sprijazniti z dejanskim stanjem na terenu.

Strah je lepa reč.

Varovanje državne meje

Varovanje državne meje je osnovni pogoj za zagotavljanje civilne varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije. V teh časih povečanih ilegalnih prehodov meja ekonomskih migrantov, bi morala Vlada zagotoviti osnovno varovanje državnih meja z ustreznimi službami ter drugimi ovirami na terenu, ki bi preprečevali ilegalne prehode državne meje ter s tem tudi morebitne tragedije, ki se dogajajo ob prečkanju meje na neustreznih mestih.

Sebastjan J