Četrtstoletje Primorskega poletnega festivala

Utrinek iz Tičevega Tria, foto: PPF

Primorski poletni festival letos praznuje svojo okroglo, 25. obletnico, obiskovalcem pa bo postregel z dogajanjem kulturnim dogajanjem na obeh straneh meje. Festival bo odprl svoja vrata s predstavo pokojnega Gašperja Tiča z naslovom Trio, ob 21. uri na ploščadi ob športnem igrišču v Trebčah.

Festival, ki ima svoje začetke v letu 1993, je leto kasneje odprl svoja vrata in obiskovalcem postregel s številnimi dogodki.

»Prvo leto je festival potekal vse poletje, v Juniju, Juliju in Avgustu, imeli smo 35 predstav po celi obali, od tega 2 produkciji in nekaj fenomenalnih gostovanj, razpolagali pa smo z 200.000 € sredstev. Zadnja leta pa so finančni pogoji postali bistveno slabši, skorajda nemogoči za produkcijo.« je finančno plat festivala komentirala Neja Zajc, ustanoviteljica festivala.

Katja Pegan, direktorica Gledališča Koper, ki je tudi glavni organizator, je ob bok zgodovinskemu razkošju, ki so ga takrat šteli v manjvredni valuti, postavila letošnji, trikrat skromnejši proračun, izpostavila pa je pomoč vseh štirih obalnih občin.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz predstav Gledališča Koper iz njihovega socialnega omrežja.

Seznam celotnega programa festivala pa lahko najdete na tej povezavi.

Sebastjan J