Celjski dijakinji po šolskih dejavnostih pomagata še v domu za starejše občane

Pia in Jerneja sta srednješolki za vzor, Foto: Facebook/Srednja zdravstvena šola Celje

Medtem ko imamo pri nas manjšino, ki se na ukrepe za zajezitev novega koronavirusa ne zmeni kaj dosti, so med nami tudi takšni, ki delajo vse kar je v njihovi moči, da na prostovoljni bazi pomagajo najranljivejšim. Med slednje lahko nedvomno štejemo dijakinji Srednje zdravstvene šole Celje, ki poleg šolskih obveznosti pomagata v domu starejših občanov. 

Pia Pavletić in Jerneja Lednik sta dijakinji, ki vsak dan po koncu pouka pomagata v Domu starejših občanov sv. Jožef v Celju, kjer imajo med zaposlenimi in varovanci veliko okužb.

“Pošiljamo vam lepe pozdrave. Za šolo se vsak dan trudiva, da ne zamudiva snovi in video konferenc. Ostanite zdravi in lep pozdrav“, sporočata dijakinji, ki sta se odločili, da svoj prosti čas namenita za pomoč tistim, ki jo v tem času najbolj potrebujejo. Glede na to, da je vsak posameznik tisti, ki lahko za zajezitev novega koronavirusa naredi največ, je na mestu, da se zamisli nad sabo in upošteva ukrepe.  

 

Foto: Zaslonski posnetek

Minister za zdravje Tomaž Gantar je ob napovedi ostrejših ukrepov, ki so bili sprejeti kot posledica naraščanja števila okužb in tistih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, poudaril, da se zaveda vseh stisk v katerih so se znašli ljudje, gospodarstvo in celotna država. “A treba je vedeti, da je lahko gospodarska škoda še veliko večja, če bi nam epidemija ušla iz nadzora. S strožjimi ukrepi, ki bodo veljali le 14 dni, bomo prekinili začaran krog širjenja okužb,” je bil jasen.
Nina Žoher/Nova24 TV