Burja poškodovala šotor v Kopru, današnje testiranje na drugi lokaciji

FOTO: ekopercapodistria

KOPER – Dodatno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi, ki ga je zaradi povečanega zanimanja za odvzem brisov Mestna občina Koper organizirala na parkirišču ob atletskem stadionu na Bonifiki, se je preselilo na nadomestno lokacijo. Sunki burje so namreč ponoči podrli šotor in ga poškodovali, zato bo testiranje potekalo na vstopni covid točki pred Zdravstvenim domom Koper na Bonifiki.  

 

Prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument, nositi obrazno masko in spoštovati varnostno razdaljo. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo testiranim preko SMS sporočila javil NIJZ.

Današnje in jutrišnje testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo potekalo pred koprskim zdravstvenim domom. FOTO: Ekopercapodistria

Testiranje s hitrimi testi je prostovoljno in brezplačno, poudarjajo koprski občinarji, predhodno naročanje ni potrebno. Namenjeno je zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi svoje presoje napotil na odvzem brisa.

Vir: Ekopercapodistria/Uredništvo