Brezplačno vikend testiranje na Bonifiki

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Koprska občina tudi to soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki organizirala testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo ter zmanjšali čas čakanja na odvzem brisa, z občine pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan.

 

Navajajo, da se lahko prebivalci na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje pa ni potrebno. Tiste, ki se bodo testiranja udeležili, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Opozarjajo, da je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.

 

Testiranje je namenjeno zdravim posameznikom, ki pa so lahko asimptomatski prenašalci bolezni, zato morajo tudi tisti z negativnim izvidom še vedno upoštevati vse varnostne ukrepe in tako pred morebitno okužbo zaščititi sebe in druge. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, pa še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika, ta pa jih bo na podlagi strokovne presoje napotil na odvzem brisa.

Vir: Ekopercapodistria