Brezplačni ladijski prevozi med Ankaranom, Izolo, Koprom in Piranom

Zlatoperka Foto: Sandi Radolovič/ekopercapodistra.si

KOPER – Letošnja poletna sezona v slovenski Istri ponuja novo storitev za potnike, in sicer brezplačne ladijske prevoze na relaciji Ankaran–Koper–Izola–Piran, ki bodo potekali ob sobotah in nedeljah, dvakrat dopoldne ter dvakrat popoldne.

 

Brezplačni ladijski prevozi so del aktivnosti projekta CROSSMOBY, program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020, katerega partner je Regionalni razvojni center Koper. Namen projekta je spodbujati trajnostno mobilnost in vzpostavljati intermodalne storitve potniškega prometa. Ena izmed aktivnosti za doseganje tega cilja so ladijski prevozi za potnike, ki bodo potekali 15 vikendov zapored, in sicer od konca junija do konca septembra 2020.

Potniki se bodo po priloženem urniku, vsako soboto in nedeljo od 8. do 20. ure, na ladjo lahko vkrcali v Ankaranu (na pomolu pri kampu v resortu Adria Ankaran), Kopru (zunanja obala ob parkirišču na Ukmarjevem trgu), Izoli (pomol pred hotelom Marina) in Piranu (pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku). Ladja bo opremljena s petimi nosilci za kolesa, ki jih bo možno uporabljati brezplačno po načelu kdor prvi pride, prvi melje.

Vir: ekopercapodistria.si