Brezplačen vpis ob Tednu slovenskih knjižnic

V prihajajočem tednu bodo slovenske splošne knjižnice že drugo leto zapored praznovale svoj teden, ob enem pa bodo svojim članom omogočile brezplačen vpis. Tudi Kosovelova knjižnica je v naslednjem tednu pripravila številne dogodke. Za širšo javnost verjetno najbolj zanimiv brezplačni vpis pa bo mogoče urediti v vseh enotah Kosovelove knjižnice v torek, 20. Novembra.

Visoka bralna kultura

Trdo delo slovenskih knjižničark in knjižničarjev postavlja Slovenijo na vzorčno mesto dobrega zgleda tudi za tuje države. Slovenske knjižnice letno obišče prek 10 milijonov obiskovalcev, katerim je na voljo kar 12 milijonov kosov knjižničnega gradiva. Tudi direktor frankfurtskega knjižnega sejma, Jürgen Boos je ob razglasitvi Slovenije za častno gostjo leta 2022 sejma poudaril »…da v Sloveniji posebej navdušuje dobro delujoč sistem splošnih knjižnic in da je z njim za distribucijo knjig dobro poskrbljeno.«
Že drugi Teden splošnih knjižnic zapored pa skuša “najbolj dostopne kulturne institucije v Sloveniji” še bolj približati svojim uporabnikom.

Teden splošnih knjižnic 2018, foto: kosovelova.si

Kosovelova knjižnica z dogodki ves teden

Dogajanje se bo pričelo že v ponedeljek, z razstavo lokalnih literarnih ustvarjalcev. Torek bo prinesel brezplačen vpis za obiskovalce v vseh enotah knjižnice, v sredo pa se bodo dogodki zvrstili tako v Sežani, kot na Kozini.
V Sežani bo najprej potekala “Postavitev razstave vezenin krožkaric iz Štorij”, dogajanje pa se bo nadaljevalo ob 17. uri z bralno študijskim krožkom Sončna ura, katerega bo vodila Maja Razboršek. Na Kozini pa bo ob 18. uri potekalo srečanje študijskega krožka Zgodbarnica, katerega bo vodila Patricija Dodič.

V četrtek, ob 18. uri bo v Sežani potekala “postavitev zbirke Nekaj posebnega” za osebe z bralnimi težavami in pogovor s predsednico Društva slovenskih pisateljev Aksinjo Kermauner.

Dogajanje se bo v petek ponovno zaključilo v vseh enotah knjižnice z izposojo “modrih knjig” – knjig po izboru bibliotekarjev, zavitih v moder papir. Dogajanje se bo zaključilo v Knjižnici Komen, ob 18.30 uri, kjer bo potekal dogodek : “S knjižnim nahrbtnikom na potep … po Keniji in Tanzaniji, gostja dogodka pa bo Petra Škerlj.

Več o programu in sami Kosovelovi knjižnici pa si lahko preberete tukaj.

Uredništvo